Ametüst

Ametüst

Omadused: Ametüst on võimas tervistav, puhastav ja kaitsev kivi, mis kaitseb psüühiliste rünnete eest, muutes ründava energia armastuseks. Ametüst on üks violetsetest tervendajatest, see kristall on väga rahustav ja harmoniseeriv. See on vaimsuse, arengu ja meeleselguse kivi. Annab rahuliku une ja kaitseb ning puhastab nii keskkonda kui inimese aurat pingelistel aegadel. Antiikajal usuti, et ametüst kaitseb joobe eest (nimetus ametüst tuleneb kreekakeelsest sõnast a-methystos – “mitte-purjus”). Ka tänapäeval kasutatakse sõltuvustest (sõltuvus alkoholist) vabanemiseks. Sobib suurepäraselt meditatsiooniks ja keskendumiseks. Kõrvaldab hirmud muutuste ees ja laseb vaadata tulevikku rahulikult. Kasutatakse kristallivee tegemiseks.

Ametüsti on peetud süütuse, hingerahu ning vooruslikkuse sümboliks.

Värv: Ametüst on violetse värvusega kvartskristall. Mida tumedam on kristall, seda väärtuslikumaks seda peetakse. Iseloomuliku värvuse annavad ametüstile rauaühendid – raud, titaan ja mangaan.

Kuna lillat värvi on peetud kahetsuse värviks, kasutati seda keskajal palvehelmete valmistamiseks.

Levinumad leiukohad: Euroopa, India, Venemaa, Sri Lanka, Brasiilia, Ida-Aafrika, Mehhiko, Uruguai, USA ja Kanada.

Energiakeskus: kroontšakra

Näärmed: käbinääre

Sodiaagimärk: Veevalaja, Kalad, Jäär

Planeet: Saturn

Element: vesi

Hoolitsemine: 1–2 korda kuus voolava vee all maha laadida, aknale kuu valgusesse laadima panna.

Ametüsti paigutamine kodus: ametüst sobib magamistuppa, sest soodustab uinumist ja leevendab unehäireid. Ametüst lastetoas aitab lastel täisväärtuslikult suureks kasvada. Elutoas ruumi aurat tervendades, aitab vähendada võimalikke pingete tekkimist. Köögis hoiab inimesed tervetena ja välisukse kõrval jätab tööpinged teisele poole ust.

 

Allikad: www.kristallihaldjad.ee, 

http://www.dondella.com, 

http://wildwoman.ee 

www.loitsukeller.ee

http://latene.ee

www.hingepeegel.ee

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga