Söö elavat toitu

Mõtle selle peale, et poes olevad tooted on sageli viibinud teel poodi päevi või nädalaid. Osad puu- ja köögiviljad, mis tulevad kaugelt on korjatud ära ennem küpsemist, sest muidu need ei säiluks transportimisel. Osad kilekotti pakitud leivad-saiad säiluvad kahtlaselt kaua…. jne.

Sügavkülmutatud puu- ja köögiviljad ning marjad on paremad kui kaugelt toodud ja siis järelküpsema pandud viljad. Paremad on need sellepärast, et tavaliselt need külmutatakse koheselt peale korjamist ja viljad on saanud ka lõpuni valmis küpseda koha peal.

Kõige tervislikum oleks osta endale söögikraami kohalike talupidajate käest. Nendelt, kes on kasvatanud oma tooteid nii nagu neid kasvatati vanasti kui veel ei lisatud keemiliselt toodetud väetisi ja ei mürgitatud põlde putukate tõrjumiseks.

Ehk siis igaüks teeb ise omad valikud ja muidugi vastavalt võimalustele ja soovidele 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga