Chia seemned

Chia nimi tähendab maiade keeles “annab jõudu”. Chia seemnete söömine annab lisaenergiat ja soodustab ainevahetust, tugevdab luid ja lihaseid ning puhastab organismi mürkainetest.

Chia seemned on üks parimatest rasvhapete allikatest looduses- neis on 30% väärtuslikke rasvhappeid (omega3). Omega 3 rasvhapped kaitsevad meid põletike ja südamehaiguste vastu.

Chia seemnetes on 20% proteiini ehk taimseid valke ja rohkelt kiudaineid. Nendes seemnetes on palju vitamiine, mineraale, antioksüdante (mis aitavad vananemise vastu), kaltsiumit, fosforit, magneesiumit, mangaani, vaske, niatsiini, rauda, kaaliumit, tsinki ja foolhapet.

Chia seemneid võid süüa sellistena nagu need algselt on või leota neid vedelikus geelitaolisteks. Need seemned imavad endasse palju vett – 9 korda rohkem vedelikku enda kaalust ja võid neid endale valmis leotada võttes siis 1 osa chia seemneid ja 9 osa vett. Leotatud seemned säiluvad külmkapis kuni 2 nädalat. Chia seemneid võib ka mikserdada koheselt blenderis smoothiega. Neid võid panna ka pudingusse ja pudru sisse või salatisse.

Hea viis alustada ja lõpetada oma päeva on süüa 1 spl chia seemneid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga